Standard Motorer

Her finner du utenbordsmotorer med standard utførelse. For utfyllende informasjon og priser benytter du linkene på hver motor. Har du spørsmål eller er usikker på valg av motor til din båt, ta kontakt med oss. Vi er behjelpelig med å finne riktig type til deg og din båt.

F 2.5B

F2.5 er den den enkle og rimelige måten å oppleve båtlivets kos, gleder og spenning.

Det kompakte, strømlinjeformede motordekselet skjuler en avansert Yamaha-firetakter.

Den er kraftig nok til at du alltid kommer deg dit du skal. Utmerket styring, manøvreringsevne og pålitelighet er en selvfølge. Det samme gjelder brukervennlige kontroller og drift med lite vibrasjoner. Det store, komfortable bærehåndtaket gjør at F2.5 virkelig er bærbar.


Behagelig lyd og nok krefter gir turer med små båter en ny dimensjon. Den passer perfekt som en reservemotor eller jollemotor for båteiere som vil være på den sikre siden.

F4 // F5 // F6

Disse motorene er, med sitt friske, nye utseende, lette og enkle å håndtere. Du kan bære dem til stranden eller om bord i båten. F4, F5 og F6 er praktiske å oppbevare og bruke.

De har den påliteligheten du trenger for å føle deg trygg på vannet. Kompakt størrelse, store bærehåndtak og innebygd bensintank gjør dem bærbare og allsidige. Yamahas CDI-tenningssystem sørger for at de alltid starter. Lavt forbruk, enkle betjeningsorganer, begrenset støy, lite vibrasjon og Yamaha-pålitelighet er standard. F4, F5 og F6 er en smart løsning for familier som rimelig og enkelt vil ut på fjorden, og lystbåteiere som ønsker seg en praktisk, ekstra motor.

F8 // F9.9

Selv om man vil ha høy ytelse, trenger man ikke nødvendigvis å dra med seg en stor og tung utenbordsmotor. De lette F8- og F9.9-motorene er et bevis på det. De komfortable, integrerte bærehåndtakene hjelper også til. Oppdag gledene ved støysvak gange og lavt forbruk kombinert med jevn, pålitelig kraft og imponerende dreiemoment. Yamahas CDI-tenningssystem sørger for pålitelig og lett start. Kombinert med styrekulten med vrigass og girsystem med forover, nøytral og revers gir dette enkel og sikker bruk. Dette er motorer med mange gode egenskaper.

F15 // F20

 

F15 og F20 er en uslåelig kombinasjon av avansert teknologi, solid brukervennlighet, høy effekt og stor driftsikkerhet. En kompakt motorkonstruksjon med to sylindre gjør F15 og F20 kraftige, slitesterke og harmoniske. F15 og F20 er bensingjerrige. Det reduserer eksoutslippet og gjør dem miljøvennlige. Disse kompakte motorene har mange Yamaha-spesialiteter som elektronisk tenning, startsystem som reduserer motstanden, vannkjølt bensinpumpe og lyddemper med lange rør. Du finner teknologien vanligvis bare på langt større motorer. Den avanserte teknologien gjør at motorene egner seg like godt til yrkesbåter som fritidsbåter.

F25

Gi gass med F25, og du vil forstå hvorfor den er i en klasse for seg: En allsidig, pålitelig tosylindret firetakter som gir suveren ytelse og en behagelig båttur. Og siden førsteklasses drivstofføkonomi følger med som standard, er motoren også snillere mot miljøet med reduserte eksosutslipp. Et vedlikeholdsfritt tenningssystem, et avansert startsystem og ekstremt god lyddemping er fordeler som normalt bare finnes på større motorer. Med énspaks styrefriksjonsjustering, høykapasitetsgenerator og mulighet for Power Trim & Tilt med stort utslag, er F25 et veldig bra valg for både kommersielle, profesjonelle og private brukere.

F30 // F40

 

Lette F30 og F40 er laget for å være enkle å montere og bruke, og de har krefter du kan stole på. Yamahas elektroniske bensininnsprøytningssystem (EFI) gir motorene imponerende effekt ved høye hastigheter, og massevis av krefter i det midtre turtallsregisteret. Med PrimeStart™ er motoren like enkel å starte som bilen din, og siden den er en Yamaha, kan du stole på at motoren starter på første forsøk hver gang. Med vårt unike Power Trim og Tilt-system med stort utslag har du full kontroll. Yamaha's Customer Outboard Protection (Y-COP) er en elektronisk startsperre med fjernkontroll som beskytter motoren din mot tyveri.

F50 // F60

 

F50 og F60 er ideelle motorer til mange formål. De gir hyttebåten krefter nok så du kan frakte mange mennesker. De har dreiemoment som gjør dem velegnet til vannskikjøring. De kan kjøres lenge på lave turtall når du dorger etter fisk. Yamahas elektroniske drivstoffinnsprøytningssystem (EFI) gjør ytelsen renere og bensinforbruket lavere i en motor med imponerende krefter og heftig dreiemoment ved middels og høye hastigheter. F50 og F60 har også mange unike Yamaha-funksjoner som er utformet for å gi deg en jevn, komfortabel og hyggelig tur. Power Trim og Tilt-systemet med stort utslag sørger for at du får full kontroll.

F70

 

Den lette F70 er en allsidig motor perfekt egnet for et bredt utvalg båttyper. Det er en motor som både hører hjemme i et krevende yrkesmiljø og i en verden av fiske, vannsport, transport og båthygge. F70 er ganske enkelt den letteste og kraftigste firetakteren i sin klasse. For renere ytelse, maksimal effektivitet og enkel start er den kraftige 16-ventilers SOHC-motoren utstyrt med elektronisk bensininnsprøytning (EFI) og Yamahas unike PrimeStart™-system. Kompatibilitet med Yamahas digitale nettverksinstrumenter gir båtføreren oversikt og kontroll. Den moderne, strømlinjeformede utformingen til F70 vil få beundrende blikk – både til havs og i havnen.

F80 // F100

 

F80 og F100 er blant de mest allsidige og brukervennlige utenbordsmotorene i denne hk-klassen. Motorene er nesten uslåelige når det gjelder hva du får for pengene. Yamahas avanserte 4-takts-teknologi gir fantastisk ytelse. 16 ventiler styrt av dobbel overliggende kamaksel (DOHC) sammen med et avanserte innsugs- og eksossystemer og Yamahas unike elektroniske bensininnsprøytning (EFI) gir ekstra akselerasjon, høy toppfart og lavt forbruk. Du kan kjøre båten på en sikker og behagelig måte takket være blant annet PrimeStart™, generatoren med høy ytelse og Yamahas Power Trim & Tilt-system.

F115 // F130

 

De lette og avanserte F115 og F130 gir deg optimal båtglede og ytelse. De er de reneste, mest harmoniske og stillegående motorene på markedet. Motorkonstruksjonen på 4-takterne er imponerende – 1,8-liters blokk, 4 sylindre og 16 ventiler styrt av doble overliggende kamaksler. Den har avansert elektronikk som gjør livet som båtbruker enklere. Motoren er kompatibel med Yamahas digitale nettverksinstrumenter. Y-COP® fjernstyrt startsperre og Power Trim & Tilt med stort utslag er standard. Tiltbegrenser for trange motorbrønner leveres som ekstrautstyr. Effektiviteten til det gjennomtestede EFI-systemet og ny, avansert forbrenningsteknologi sikrer fullstendig pålitelighet fra disse fremragende Yamaha-motorene.

F150

 

Med den nyeste generasjonen F150 kan du slappe av på vannet. En rekke banebrytende teknologier gir en svært ren, effektiv og økonomisk ytelse. Teknologien omfatter en avansert konstruksjon med dobbel overliggende kamaksel (DOHC) og spesielle innsugs- og eksossystemer for å optimalisere forbrenningsprosessen. I tillegg gir Yamahas EFI-system en enestående bensinøkonomi. Systemet fungerer sammen med en mikrocomputer som analyserer og justerer blandingenen av drivstoff og luft for mest mulig effektiv forbrenning. PrimeStart™-tenning og mange andre unike funksjoner – f.eks. Yamahas fjernstyrte Y-COP-startsperre og Power Trim og Tilt-systemet med stort utslag, gjør det til en sann fryd å bruke denne motoren.

F175 // F200

 

Begge de to motormodellene er utstyrt med siste generasjon elektronisk bensininnsprøytning (EFI). Det gjør dem bensingjerrige og sørger for at eksosutslippet er minimalisert. Legg til at motorene er stillegående, pålitelige og lette - hva mer kan du ønske deg? Yamahas unike, drivstoffeffektive EFI-system, mikroprosessorbasert motorstyring (ECU), variabel kamakselinnstilling (F200), lavutslippsteknologi og systemer for støyreduksjon arbeider sømløst sammen. F200 og F175 er utstyrt med Yamahas digitale nettverkssystem. Du kan enkelt koble nyttige og lettavleste instrumenter til motoren.

F225 // F250 // F300

 

F225, F250 og F300 representerer et av de mange høydepunktene i Yamahas bestrebelser på å utvikle den beste og mest effektive motorteknologien. Disse lette og kraftige V6-motorene er skreddersydd for lange, krevende turer, vannsport og hygge på sjøen. 24 ventiler styrt av doble, overliggende kamaksler (DOHC), variabel kamakseljustering (VCT) og EFI sammen med andre avanserte, tekniske løsninger gjør at motoren starter lett, går jevnt, bruker lite bensin og har høy ytelse i hele turtallsregisteret. Yamahas ‘drive-by-wire’, elektroniske gass- og girregulering, gir deg den jevneste og mest presise kontrollen du noensinne har opplevd.

F225B

 

Hvilke egenskaper ser du etter i en utenbordsmotor? Hvis du er ute etter imponerende krefter og akselerasjon, og dessuten vil ha en miljøvennlig, stillegående og økonomisk motor som er pålitelig, trenger du ikke å lete lenger. Denne motoren har alt du trenger, som Yamahas unike drivstoffeffektive EFI-system, mikroprosessor-ECU, variabel kamakselinnstilling, mulighet for gjenbrenning av bensinrester i eksosen, og løsninger for støyreduksjon. Det sofistikerte diagnosesystemet gir deg mulighet til å koble til en datamaskin for å vise motor- og ytelsesinformasjon, og det gjør vedlikeholdet til en lek.

F350

 

Yamaha F350, med et sylindervolum på 5,3 liter, er en teknisk avansert, robust og pålitelig motor. Yamaha F350 kombinerer et overlegent dreiemoment med høy ytelse og lavt forbruk. Den får båten kjapt i plan og gir høy toppfart på en kultivert og harmonisk måte. Yamaha F350 er en stillegående, lett og kompakt motor med sofistikert, elektroniske bensininnsprøytning (EFI). Bensininnsprøytningssystemet gir en jevn og harmonisk gange og sikrer en optimal utnyttelse av bensinen. PrimeStart™-systemet gjør at motoren er like enkel å starte som en bil. Digital "drive-by-wire"-teknologi gjør at du har full fingerspisskontroll.